HONDEN

Huisvesting

In de Borgelinckshof worden de honden gehuisvest in ruime binnenverblijven die verbonden zijn met buitenverblijven. Meestal delen de honden hun verblijf met een zorgvuldig door ons uitgezocht speelkameraadje. Hierbij houden we rekening met het karakter, de grootte en de leeftijd van de honden. Heeft u twee honden, dan verblijven zij samen in een verblijf. Iedere hond krijgt van ons een eigen mand met kleed. U mag ook een eigen kleed meenemen voor uw hond.

Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Alle verblijven worden dagelijks grondig gereinigd. De binnenverblijven worden in de winter verwarmd en in de zomer koel gehouden.

Beweging en aandacht

Het is wel zo fijn als uw huisdier zich prettig voelt in een pension. De omstandigheden zijn totaal anders dan thuis. Hoewel de meeste dieren snel wennen, geven wij ze veel persoonlijke aandacht aangepast aan het karakter van ieder dier. Dat zijn ze immers thuis ook gewend.

De honden gaan vier keer per dag naar buiten. Ons pension beschikt over 4 ruime speelweiden, waarvan één met een grote waterplas. Wij letten nauwkeurig op de samenstelling van de groep honden op de speelweiden. Alleen honden die graag met elkaar optrekken mogen bij elkaar. 

Regelmatig krijgt uw hond individuele aandacht. Uw hond wordt dan door ons geaaid of geborsteld en nagekeken. Kortom: even een momentje voor uw hond alleen.

Voeding

De honden krijgen tweemaal per dag een maaltijd. Om maagproblemen te voorkomen wordt er rondom etenstijd niet gespeeld. Natuurlijk hebben zij altijd vers drinkwater tot hun beschikking.

De honden in ons pension krijgen kwaliteitsvoeding van Fokker. Wilt u liever dat uw hond zijn eigen merk of dieetvoeding krijgt, dan kunt u dit van huis meebrengen.

Vachtverzorging

Elk ras heeft zo zijn specifieke vachtverzorging nodig. Indien uw hond goed verzorgd is gebracht, is uw huisdier daar in ons pension ook van verzekerd.

Voor honden bestaat de mogelijkheid om fris gewassen weer mee naar huis te gaan na een pensionbezoek. Indien u van deze service gebruik wilt maken dient u dit aan te geven als u uw hond komt brengen.

Gezondheid

Als uw hond medicijnen en/of dieetvoer krijgt is dit voor ons geen enkel probleem. U dient dit, voorzien van een duidelijke beschrijving, mee te brengen. In sommige gevallen wordt er wel een toeslag berekend voor het toedienen van medicijnen e.d.

Bij twijfel over de gezondheid van uw hond tijdens het verblijf zal de dierenarts geraadpleegd worden. Dierenartskosten worden altijd doorberekend aan de eigenaar.

Meenemen

Het inenting boekje dient u altijd mee te geven en krijgt u weer terug als u uw huisdier weer op komt halen.

HUISREGELS

Dagopvang

Naast vakantieopvang bieden wij ook dagopvang aan. Is uw hond niet graag alleen thuis of maakt u lange werkdagen dan is dit de ideale oplossing. De breng en haal tijden voor dagopvang worden in overleg met u gemaakt. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bloemenkampsweg 1
7434 RJ Lettele

0570 551344
info@deborgelinckshof.nl